Κεράσια στο φαγητό μας
Ένα αφιέρωμα με κεράσια που ξεκίνησε τυχαία αλλά κατέληξε συναρπαστικά. Αυτό που λένε, δεν έτυχε αλλά πέτυχε; Αυτό ακριβώς! Σε αντικατάσταση της κερασοντομάτας , δηλαδή τα γνωστά μας ντοματίνια ή tomato cherries και για να προσθέσουμε φρούτα στην διατροφή μας που τόσο έχουμε παραμελήσει ορισμένοι από εμάς, δηλαδή εγώ. Επιπλέον τα κεράσια, είναι στη λίστα των superfoods, δηλαδή των τροφίμων με ευεργετικές ιδιότητες , που ίσως έχετε διαπιστώσει πως είναι της μόδας τελευταία.
Έχουν αντισηπτικές ιδιότητες, καθαρίζουν το αίμα και αποτοξινώνουν. Είναι ευεργετικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και είναι χωνευτικά και διουρητικά . Μπορούμε να βράσουμε 1 lt. νερό με 100gr. κοτσάνια κερασιών, μουλιασμένα από πριν και να τα πιούμε σαν ρόφημα μαζί με λίγο μέλι, δυο φορές την ημέρα. Superfood και super- ρόφημα.
Επιπλέον, μέσω προσωπικής διαπίστωσης φέτος το καλοκαίρι, βοηθούν στον ύπνο, επειδή είναι από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν φυσική μελατονίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος.
Δοκιμάζουμε τα κεράσια στο φαγητό μας, από σήμερα, γιατί θα κάνουμε ένα χρόνο να τα ξανασυναντήσουμε.
Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με κεράσια και ανθότυρο
Βίδες με σολομό pestoκαι κεράσια
Ψητές μελιτζάνες με κεράσια σαλάτα