Χριστουγεννιάτικη παντζαροσαλάτα με σύκα και ρόδι
2013-11-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
20/11/13
Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης και γενικότερα εορταστικής σαλάτας συνέχεια σήμερα , γιατί θέλουμε να είμαστε πάντα έγκαιρα προετοιμασμένοι για τα υλικά και το κόστος τους. Εμείς κάναμε την έρευνα για εσάς και εσείς απλά διαλέγετε τη σαλάτα που θα τιμήσετε! Πιστέψτε με θα είναι δύσκολη επιλογή και έπεται συνέχεια!!
παντζαροσαλάτα
Συστατικά
2 φλιτζάνια μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας ,ψιλοκομμένη
2 βρασμένες ρίζες παντζάρι, κομμένες σε κυβάκια
3 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
4-5 πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
Για το dressing
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1/3 της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός ή φρέσκος αν έχουμε
½ κουταλιά της σούπας balsamico ξύδι
1/3 της κουταλιάς της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα βαθύ μπολ.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.