Καθαρά Δευτέρα 2015
Καθαρά Δευτέρα 2015 και φέτος μαζί με διάθεση νοσταλγική για την επίσημη έναρξη της Σαρακοστής και το τέλος των Αποκριών. Για τότε που ήμασταν παιδιά και τρέχαμε να αρπάξουμε τη ζεστή λαγάνα και το χαλβά και να συνεχίσουμε το παιχνίδι. Για τότε που αγχωνόντουσαν άλλοι για εμάς και εμείς απλά απολαμβάναμε. Μέσα σε αυτά τα άγχη συμπεριλαμβάνονταν βέβαια και οι οικονομικές υποχρεώσεις που τώρα βαραίνουν εμάς. Στο ZannetCooks το τραπέζι της φετινής Καθαρά Δευτέρας θα έχει τα πάντα χωρίς πολλά έξοδα.
Μια βόλτα στην κεντρική Ιχθυαγορά θα εφοδιαστούμε με πολλά θαλασσινά σε σχετικά χαμηλές τιμές. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί και προετοιμαζόμαστε για να ζήσουμε την πολύβουη αγορά που την συγκεκριμένη μέρα έχει την τιμητική μας. Κάνουμε ένα πλάνο και εφοδιαζόμαστε νωρίτερα ταραμά, τουρσί, χαλβά και διάφορα υλικά με μακρινή ημερομηνία λήξεως που θα βρούμε σε πιο χαμηλές τιμές μιας και η ζήτηση είναι μικρότερη. Οργανώνουμε – πάντα με τη βοήθεια μας- το μενού της ημέρας και κρατάμε σαν μόνη έννοια, να έχουμε την καλύτερη λαγάνα και την πιο αυθεντική και βέβαια που θα πετάξουμε τον χαρταετό μας.
Ψητή πατατοσαλάτα με dressing πορτοκαλιού
Πάστα λιαστής ντομάτας με θυμάρι
Πολύσπορα κρακεράκια με μαύρη μπύρα
Focaccia με ντοματίνια και μυρωδικά
Κριθαράκι με γαρίδες και pesto vinaigrette