Cookmania pesto
2014-07-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
7/7/14
ZannetCooks pesto. Ένα pesto που ετοίμασα πραγματικά με ότι είχα εύκαιρο στο σπίτι. Στο ψυγείο, στις γλάστρες, στα ράφια και αφού ήταν μια τελείως προσωπική μου δημιουργία έδωσα και τον αντίστοιχο τίτλο. Αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, τότε δοκιμάστε το και εσείς, γιατί πραγματικά «μετράει»!
Συστατικά
1 φλιτζάνι ψητές πιπεριές (από βάζο ή σπιτικές)
1 σκόρδο ψημένο ή 3 σκόρδα confit
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη και μέντα , ψιλοκομμένα
2/3 του φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι για πιο απαλή υφή και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένο για 4-5 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν κλασικό pesto με ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή αν το ετοιμάσουμε σε πιο πηχτή μορφή σαν άλειμμα σε σάντουιτς ή φρυγανισμένο ψωμί.