Τηγανιά με ασιατική επιρροή
2014-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
26/7/14
Τηγανιά με ασιατική επιρροή. Μια τηγανιά κατά τα γνωστά δηλαδή, αλλά με την προσθήκη Soya sauce και lemongrass. Βάζουμε και ένα λευκό ρυζάκι δίπλα και ιδού! Μια πρόταση για όσους βαριούνται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, όπως εγώ. Με ένα-δυο υλικά λιγότερα ή ένα – δυο υλικά επιπλέον, γίνεται αμέσως η διαφορά.
Συστατικά
- 400gr. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας lemongrass (από βάζο) ή ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- Χυμός 1 λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες τσίλι ή μπούκοβο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, λευκή ή καστανή
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε το κρέας σε μπολ με καπάκι Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό λάδι, το lemongrass, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη soya, τη ζάχαρη και το τσίλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας και το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα κατευθείαν από το μπολ που το μαρινάραμε. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Βγάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με κουτάλα σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 4
Κατεβάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας. μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια ή chives και να ραντίσουμε με επιπλέον χυμό λεμονιού, soya ή λάδι.