Mojito καρπούζι με μαστίχα
2014-07-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
24/7/14
Mojito καρπούζι με μαστίχα ή απλά δροσιστική καρπουζάδα, χωρίς της προσθήκη αλκόολ. Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, δεν τρώγεται μόνο με φέτα. Στο ZannetCooks το πίνουμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Τώρα που τα miniκαρπούζια είναι της μόδας, δεν έχετε καμιά δικαιολογία να μην έχετε ένα στο ψυγείο σας. Αν πάλι προτιμάτε τα κλασικά καρπούζια, μεγάλου μεγέθους, κόψτε το στη μέση, το μισό για φάγωμα και μισό για ρόφημα.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από κουκούτσια
- 2 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό
- ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 2 limes
- Φύλλα μέντας
- Ποτό μαστίχα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε το καρπούζι στο multi και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Κόβουμε τα limes στα 4-8 κομμάτια και τα μοιράζουμε μαζί με τη ζάχαρη και μπόλικη μέντα σε ποτήρια. Τα πιέζουμε με ένα γουδί, πολύ καλά, να λιώσει η ζάχαρη και να βγει το ζουμί από τα limes.
Βήμα 3
Γεμίζουμε τα ποτήρια με πολλά παγάκια , κατά προτίμηση θρυμματισμένα και μοιράζουμε το χυμό καρπουζιού και το ανθρακούχο νερό. Προσθέτουμε αν θέλουμε ποτό μαστίχα ή ρούμι ή καθόλου αλκοόλ και ανακατεύουμε ελαφρά με 2 καλαμάκια που θα βάλουμε μέσα στο κάθε ποτήρι.Σερβίρουμε αμέσως.