Γλύκισμα βρώμης φτιαγμένο αποβραδίς
2014-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
27/7/14
Την φτιάξατε τη χθεσινή μαρμελάδα που σας προτείναμε ; Έχουμε και συνέχεια για το πώς θα την αξιοποιήσουμε, πέρα από τον κλασικό τρόπο, επάλειψης σε ψωμί και φρυγανιά ή επάνω σε γιαούρτι. Γλύκισμα βρώμης φτιαγμένο αποβραδίς , για πρωινό ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας νιώσετε μια ελαφριά υπογλυκαιμία. Νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό, μην τα λέω συνέχεια, έτσι μαγειρεύουμε στο ZannetCooks.
Συστατικά
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 ½ φλιτζάνι γάλα της προτίμησης μας*
2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Από 2-3 κουταλιές της σούπας γρήγορη μαρμελάδα κεράσι με chia seedsή ότι μαρμελάδα προτιμάμε
Κεράσια, αμύγδαλα ή ότι άλλο θέλουμε για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι τις νιφάδες βρώμης, το γάλα, τους σπόρους chia, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλια, την κανέλα και τις νιφάδες σοκολάτας, αν τις χρησιμοποιήσουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τα φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 8-10 ώρες.
Βήμα 2
Την επόμενη μοιράζουμε το μείγμα σε 3-4 μπολάκια, εναλλάξ με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φρέσκα κεράσια ή ότι επιλέξουμε για να σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο 2-4 ημέρες, επομένως μπορούμε να το ετοιμάσουμε στην αρχή της εβδομάδας για ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό για τις επόμενες μέρες. *Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα σόγιας ή αμυγδάλου για χορτοφαγική εκτέλεση