Loader

Καλοκαιρινό καλαμπόκι

2014-08-04
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

4/8/14

Καλοκαιρινό καλαμπόκι για σήμερα. Κάτι σαν τα μεξικάνικα elotes, ένα είδος street food πολύ δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά με την πινελιά του ZannetCooks. Η καλύτερη εποχή τους είναι τώρα γιατί τα βρίσκουμε παντού και σε πολύ προσιτές τιμές. Αν σας αρέσει το καλαμπόκι (ή η ρόκα, όπως λένε στο χωριό μου, καμία σχέση με τη ρόκα που κάνουμε σαλάτα), θα λατρέψετε αυτό το εύκολο και ελαφρύ σνακ.

summercorncobb (1) summercorncobb (2)

Συστατικά

  • 3 ολόκληρα φρέσκα καλαμπόκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή τσίλι σκόνη
  • Χυμό από 1 lime (ζουμερό)
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός
  • Αλατοπίπερο
  • 2/3 του φλιτζανιού ανθότυρο θρυμματισμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε για 20 λεπτά τα καλαμπόκια σε νερό και κατόπιν αφαιρούμε τα φύλλα.

Βήμα 2

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε σχάρα ταψιού που έχουμε προσθέσει από κάτω νερό. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 30 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο του χρόνου. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο αμέσως.

Βήμα 3

Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τα καλαμπόκια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *