Σαλάτα Υρία
2014-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
24/8/14
Σαλάτα Υρία , είναι η σαλάτα που ετοίμασα την προτελευταία μέρα των διακοπών μου στην αγαπημένη Πάρο. Υρία είναι ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού και όποιος βρεθεί εκεί θα το δει να αναγράφεται σε πολλές πινακίδες. Παρότι επισκέπτομαι εδώ και πολλά χρόνια το νησί, ομολογώ πως πρώτη φορά το παρατήρησα. Όσο ζεις μαθαίνεις δεν λένε; Πόσο μεγάλη αλήθεια!
Συστατικά
- 1 Λόλα ή πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας, χοντροκομμένα
- 3-4 Σύκα, κομμένα στα 4 ή όπως μας αρέσουν
- 1 γεμάτη κουταλιά ξινομυζήθρα Πάρου
- 30gr. Παστέλι σουσαμιού χοντροκομμένο
- 2/3 του φλιτζανιού κοτόπουλο ψητό ή βραστό, κομμένο σε κομμάτια
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ξύδι balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τα σαλατικά με το τυρί και το βάζουμε σε μπολ ή πιατέλα. Ραντίζουμε με ξύδι κατά βούληση και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Διασκορπίζουμε από πάνω τα σύκα και το κοτόπουλο.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το παστέλι σε διάφορα σημεία της σαλάτας. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε.