Παξιμάδια ντομάτας με ρίγανη
2014-08-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
27/8/14
Παξιμάδια ντομάτας με ρίγανη, από μπαγιάτικο ψωμί. Δοκίμασα κάτι παρόμοιο, του εμπορίου, φέτος στις διακοπές και έτσι μου ήρθε η ιδέα. Το σερβίρανε συνοδευτικό για το κρασί με τοπική γραβιέρα και με ενθουσίασε , καθότι έχω γίνει και λάτρης των απλών γεύσεων.Σκέφτηκα λοιπόν γιατί να μην το φτιάξουμε σπίτι με ψωμάκι που έμεινε και με μια ζουμερή ντομάτα. Σνακ από σπίτι.
Συστατικά
- 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- Ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Βήμα 2
Τρίβουμε την ντομάτα και την ρίχνουμε πάνω στο ψωμί.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και ζάχαρη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά , αλλά προσεχτικά να μην διαλυθεί το ψωμί, μόλις υγρανθεί.
Βήμα 4
Ακουμπάμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, την μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε στο γκριλ στους 100-120C, για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να στεγνώσει.
Βήμα 5
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα, μέχρι να κρυώσουν , ώστε να φύγει εντελώς η υγρασία και να γίνουν πιο τραγανά. Τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία, για πολλές μέρες.