Loader

Ζυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι

2014-09-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

13/9/14

Ζυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι. Πιάτο ισάξιο των πιο εκλεκτών εστιατορίων, φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Φθινοπωρινό Σάββατο, νόστιμο φαγάκι και χαλάρωμα. Μαζεύουμε δυνάμεις για τον χειμώνα και ανασυντασόμαστε γενικώς.

fennelpestozoodles (3) fennelpestozoodles (6)

Συστατικά  

2 κίτρινα κολοκυθάκια

300gr. μοσχάρι μαγειρεμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (σε μαρινάδα jalapeno)

Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Για το pesto φινόκιο:

1 φινόκιο

2 ολόκληρα σκορδάκια ή μισό κεφάλι από ένα μέτριο σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος

Χυμός ½ λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το φινόκιο σε φέτες και κρατάμε όσο από τα πράσινα φύλλα του στην άκρη. Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δίπλα τα σκορδάκια.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με μια κουταλιά από το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Βάζουμε και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο multi και μαζί προσθέτουμε τα φύλλα του φινόκιο και το σκόρδο καθαρισμένο από τη φλούδα (πιέζοντας το ελαφρά με τα δάχτυλα αφαιρείται πολύ εύκολα η σάρκα από τη φλούδα).

Βήμα 4

Προσθέτουμε το φινόκιο και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Βήμα 5

Κόβουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή με αποφλοιωτή ώστε να γίνουν σαν μακρόστενα ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα να στραγγίξουν τα υγρά και έπειτα τα ανακατεύουμε με το pesto.

Βήμα 6

Τα μοιράζουμε σε πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του μοσχαριού. Ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *