Loader

Τόνος με γλυκόξινα βλίτα

2014-09-18
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

18/9/14

Τόνος με γλυκόξινα βλίτα το πιάτο μας. Γενικά τα χόρτα με το ψάρι είναι αγαπημένος συνδυασμός για πολλούς ανθρώπους. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο πιο ιδιαίτερη αλλά καθόλου πολύπλοκη. Μην μου ακούτε και εσείς σαν τον καλό μου γλυκόξινα ή καραμελωμένα και ανατριχιάζετε. Δεν περιέχει περίεργες σάλτσες ή υλικά. Η γλυκόξινη γεύση προέρχεται καθαρά από την ανάμειξη φρούτων και λαχανικών με τα χόρτα. Όπως έχουμε πει στο ZannetCooks πρωτοτυπούμε καθημερινά. Πρωτοτυπήστε και εσείς μαζί μας και δεν θα χάσετε.

 

tonosvlita (3) tonosvlita (4)

Συστατικά

  • 2 φέτες φρέσκου τόνου
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 600gr. Βλίτα
  • 1/3 του φλιτζανιού ραπανάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 βανίλιες κομμένες σε φέτες ή 2/3 του φλιτζανιού σταφύλια
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βρέχουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε σε ταψί. Ακουμπάμε τις φέτες του τόνου, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο. Αλείφουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 16-18 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό ή άλλο σκεύος και ρίχνουμε με τη σειρά τα χόρτα χοντροκομμένα, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ραπανάκια, τον άνηθο και τέλος τις βανίλιες. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού , ανάλογα πόσο ξινά θέλουμε το φαγητό, ανακατεύουμε και κλείνουμε με καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα γλυκόξινα βλίτα δίπλα στον τόνο, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *