Φθινοπωρινή κοτοσαλάτα με φρούτα
2014-10-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
3/10/14
Φθινοπωρινή κοτοσαλάτα με φρούτα. Γλυκιά τραγανή γεύση, πέρα από τις συνηθισμένες κοτοσαλάτες. Για μικρούς και μεγάλους και φυσικά για όσους επιμένουν ακόμα να εμπλουτίζουν τις σαλάτες τους με λιπαρά dressing ή μαγιονέζα. Θα σας αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες. Ίσως σιγά σιγά να έχω αρχίσει να σας πείθω ότι υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει μαρουλόφυλλα και στεγνά πιάτα.
Συστατικά
2 φλιτζάνια ψημένο φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
1 μήλο
1 ροδάκινο
¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries ή ότι ξερά φρούτα έχουμε, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πικάντικοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
Χυμός ½ λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας πλούσια σος ταχίνι ή ότι σος περιέχει μέλι προτιμάμε
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε τη σαλάτα μόνη της ή πάνω σε πράσινα σαλατικά της επιλογής μας. Μπορούμε επίσης να ψήσουμε το κοτόπουλο και να το σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα με τα υπόλοιπα υλικά , σαν συνοδευτικό.