Το σπετσοφάι της απόψυξης
2013-06-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων κομμένο σε ροδέλες
1λουκάνικο μοσχαρίσιο
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
6πιπεριές κέρατο κομμένος σε λωρίδες
1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1μεγάλο καρότο τριμμένο
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
3κ.σ.κέτσαπ
1/2φλ.ροζέ κρασί
1κ.γλ.πάπρικα
Μια πρέζα μπούκοβο
Μια πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα κατεβάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσουν . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ ή πήλινα φούρνου σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για άλλα 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρέσκο ψωμί σαν μεζέ ή με λευκό ρυζάκι για συνοδευτικό.