Λεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο
2013-06-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
3φιλέτα μπακαλιάρου
Χυμό 2 λεμονιών
2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
Αλατοπίπερο
1 ½ κ.σ.αλεύρι
1/2λίτρο ζεστό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε άφθονο νερό τα ρεβύθια για 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, το σκόρδο, τον άνιθο , αλατοπίπερο και το νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, να δέσουν όλα μαζί. Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.