Γιγαντιαία λευκή φασολάδα με σπανάκι
2014-10-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/10/14
Γιγαντιαία λευκή φασολάδα με σπανάκι γιατί θα την φτιάξουμε με γίγαντες και για την αντίστοιχη πείνα, βέβαια. Ο χειμώνας επιβάλει φαγητά που θα μας ζεστάνουν εκ των έσω.
Συστατικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φασόλια γίγαντες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 φύλλα δάφνης
- ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φλιτζάνια φύλλα από σπανάκι πλυμένα και χοντροκομμένα
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό
- Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την επόμενη τα ρίχνουμε σε καθαρό νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε 2 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα φασόλια, το κρασί και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε μισή ώρα και ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει η σούπα. Μπορούμε να αφήσουμε να κρυώσει ελαφρά και να πολτοποιήσουμε το ¼ ή το 1/3 του μείγματος στο multi. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.