Αγγουροσαλάτα με αβοκάντο και μυρωδικά
2014-10-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/10/14
Αγγουροσαλάτα με αβοκάντο και μυρωδικά, χορταστική και πλούσια.
Συστατικά
- 1 αγγούρι κομμένο ανάλογα τα γούστα
- 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ή ραντίτσιο, ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού διάφοροι καβουρδισμένοι σπόροι (σουσάμι, ηλιόσπορος, κ.λ.π.)
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας μέντα ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάχανο, το αγγούρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ξύδι και 1 ½ κουταλιά λάδι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια ή φέτες και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μπολ τη σαλάτα και διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο και τους καβουρδισμένους σπόρους. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.