Ζυμαρικά ολικής άλεσης με pesto μήλου και ανθότυρο
2014-11-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/11/14
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με pesto μήλου και ανθότυρο. Όλα τα έχετε δει από pesto τους τελευταίους μήνες στο ZannetCooks, αλλά με μήλο, μην μου πείτε πως το περιμένατε. Είναι μοναδικό, ιδιαίτερο και το πιο πρωτότυπο pesto που έχω φτιάξει ως τώρα. Αν με εμπιστεύεστε , έστω και λίγο , δοκιμάστε το , σήμερα κιόλας.
Συστατικά
160gr. Σπαγγέτι ολικής άλεσης ή ότι ζυμαρικά προτιμάμε
80gr.ανθότυρο θρυμματισμένο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για το pesto(1 φλιτζάνι):
1 κόκκινο μήλο
2 κουταλιές της σούπας καρύδια
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το pesto, χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi και το μήλο, με τη φλούδα.
Βήμα 2
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο, ραντίζοντας με λίγο ακόμα λάδι την επιφάνεια μέχρι και μια εβδομάδα.
Βήμα 3
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μισό από το pesto που ετοιμάσαμε.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε αν έχουμε να προσθέσουμε κομμάτια ψημένου κοτόπουλου που έχουν μείνει, ταιριάζει φανταστικά με το μήλο, το σέλινο και τα καρύδια.