Υγιεινό γλύκισμα με κομποστα φρέσκων δαμάσκηνων
2014-11-10- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/11/14
Υγιεινό γλύκισμα με κομπόστα φρέσκων δαμάσκηνων. Ένα πραγματικό γλύκισμα με πολλές επιλογές σερβιρίσματος πέρα από τη σημερινή μας συνταγή. Βάζουμε την κομπόστα πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα φρυγανισμένο ψωμί.
Συστατικά
Για το μείγμα βρώμης:
2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την κομπόστα:
8 φρέσκα δαμάσκηνα, κομμένα στα 4
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries ή σταφίδες
¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το μείγμα βρώμης: Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό και τη βρώμη σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
Βήμα 2
Για την κομπόστα: Ανακατεύουμε τα δαμάσκηνα με το μέλι και το νερό σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το μείγμα βρώμης σε μπολ και από πάνω την κομπόστα μαζί με το σιρόπι του σκεύους. Διασκορπίζουμε τα ξερά φρούτα και τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και σερβίρουμε.