Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι
2014-11-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/11/14
Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι. Γεύμα στα γρήγορα δηλαδή, με σπιτικά αρωματισμένο βούτυρο και πλούσια γεύση σκόρδου.
Συστατικά
- 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό και ξύσμα από ένα lime
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το τσίλι, αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του lime και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι τις μπριζόλες ή σε σακουλάκι και περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου.
Βήμα 2
Αλείφουμε ελαφρά με τα χέρια και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Την επόμενη ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και ακουμπάμε πάνω τις μπριζόλες. Ψήνουμε 12-13 λεπτά από κάθε πλευρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.
Βήμα 4
Τις σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της επιλογής μας.