Loader

Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι

2014-11-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

11/11/14

 Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι. Γεύμα στα γρήγορα δηλαδή, με σπιτικά αρωματισμένο βούτυρο και πλούσια γεύση σκόρδου.

limebutterchops (1) limebutterchops (3)

Συστατικά

  • 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα lime

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το τσίλι, αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του lime και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι τις μπριζόλες ή σε σακουλάκι και περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου.

Βήμα 2

Αλείφουμε ελαφρά με τα χέρια και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Την επόμενη ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και ακουμπάμε πάνω τις μπριζόλες. Ψήνουμε 12-13 λεπτά από κάθε πλευρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.

Βήμα 4

Τις σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *