Φασολάδα με πράσα
2013-06-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300gr.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1κόκκινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη
3καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1/3φλ.σέλινο ψιλ/νο
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1κρεμμύδι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φασόλια , το χυμό ντομάτας και την καυτερή πιπεριά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με ρέγκα, ελιές , ψωμί, φέτα και όλα τα σχετικά.