Αυγοσαλάτα με αβοκάντο και μήλο
2014-11-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/11/14
Αυγοσαλάτα με αβοκάντο και μήλο. Τρώγεται σκέτη, σαν γέμιση σε σάντουιτς, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ανακατεμένη με πράσινα σαλατικά της επιλογής μας. Φυσικά είναι light, μόνο με υγιεινά και θρεπτικά υλικά.
Συστατικά
- 2-3 μεγάλα αυγά, βρασμένα
- 1 μέτριο αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 μεγάλο μήλο
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Χυμό ½ λεμονιού
- Παξιμαδάκια ή ψημένο ψωμί για το σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και λιώνουμε σε μπολ, την ψίχα με ένα πιρούνι. Το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αυγά και το μήλο, μαζί με τα φλούδα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα αβοκάντο και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε πάνω σε παξιμάδια, φρυγανισμένο ψωμί ή όπου προτιμάμε, ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.