Loader

Φιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι

2014-11-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:10 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:25 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

28/11/14

Φιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι γιατί αφού μου αρέσει ιδιαίτερα ο συνδυασμός μέλι σουσάμι, γιατί όχι και στο ψάρι. Με ένα καλό ανακάτεμα και σωστή τη δοσολογία των υλικών το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό στον ουρανίσκο. Γλυκό και τρυφερό ψάρι με τελείωμα την αίσθηση του σουσαμιού, να το απογειώνει.

sesamhoneybacala (1) sesamhoneybacala (3)

Συστατικά

  • 4 φιλέτα βακαλάου ή ότι ψάρι προτιμάμε
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 του φλιτζανιού soya sauce
  • ¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • ¼ του φλιτζανιού μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια και αφήνουμε να μαριναριστούν από2-4 ώρες.

Βήμα 2

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-14 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *