Loader

Κορεάτικο μοσχάρι bulgogi

2014-12-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/12/14

Κορεάτικο μοσχάρι Bulgogi. Το δοκίμασα σε μαγαζί και αποπειράθηκα να το φτιάξω και μόνη μου στο σπίτι. Ένα καλά μαριναρισμένο κρέας και μια διαφορετική συνταγή, για όσους δεν τους αρέσουν τα συνηθισμένα, όπως και σε εμένα.

bulgogi (3) bulgogi (4)

Συστατικά  

380gr. Μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τη μαρινάδα:

¼ του φλιτζανιού soya sauce

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα πολύ καλά και βουτάμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Αλείφουμε καλά με τα χέρια να πάει παντού και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη τινάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, χωρίς να την πετάξουμε και τα τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσει να ψήνεται, προσθέτουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Αν θέλουμε το κρέας πιο μαλακό, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε για λίγη ακόμα ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της προτίμησης μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *