Βελουτέ καροτόσουπα με μοσχάρι και χυλοπιτάκι
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
15/12/14
Βελουτέ καροτόσουπα με μοσχάρι και χυλοπιτάκι στο πιάτο μας, πλούσιο, γιορταστικό και πολύχρωμο. Είμαστε σε χριστουγεννιάτικο mood και βάζουμε σε εσάς στο κλίμα αυτό.
Συστατικά
- 600gr. Μοσχάρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 8 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες
- 1 φλιτζάνι χυλοπιτάκι κοντό (χωριάτικο) ή κριθαράκι
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κρέας μας να βράσει σε μπόλικο νερό που έχουμε ρίξει τα φύλλα δάφνης και λίγο αλατοπίπερο, χοντροτριμμένα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ½ - 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Το βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό. Μόλις κρυώσει, το λιανίζουμε καλά με τα χέρια.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε καθαρό σκεύος και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τα βράζουμε για 15-20 λεπτά μέσα στον ζωμό που σουρώσαμε. Προσθέτουμε και τις πιπεριές για 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα πιάτο και τα υπόλοιπα λαχανικά στο multi μαζί με λίγο από τον ζωμό. Τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή.
Βήμα 4
Βάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε το χυλοπιτάκι. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το βελουτέ καρότου, το μοσχάρι και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ελαιόλαδο.