Φτερούγες στη γάστρα με τέλεια γέμιση
2013-06-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
- Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό φτερούγες
1 ½ φλ.ρύζι γλασέ
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
3φλ.ζωμός κοτόπουλου
Χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
200γρ.κάστανα βρασμένα και ψιλ/να
5δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να
5βερίκοκα ξερά ψιλ/να
1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
1/3κ.γλ.κανέλα
1/3κ.γλ.γλυκάνισος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράζει όσο ρίχνουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια γάστρα. Ακουμπάμε από πάνω τις φτερούγες και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λαδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.