Loader

Χριστουγεννιάτικη κόκκινη ρυζοσαλάτα

2014-12-21
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

23/12/14

Χριστουγεννιάτικη κόκκινη ρυζοσαλάτα. Με κόκκινο ρύζι, κάστανα και λωτό, σαλάτα ευφάνταστη και ιδιαίτερη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

wildricesld (1) wildricesld (6)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ή άγριο ρύζι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μίνι καροτάκια βρασμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 λωτός κομμένος σε κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • ½ φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού cranberries αποξηραμένα
  • ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει το ρύζι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το λάδι, το μηλόξιδο, το ginger και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το dressing , ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή φυλάμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, προτού σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *