Ψητό κατσαρόλας με λαχανικά
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:40 ω
- Έτοιμο σε: 4:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/12/14
Ψητό κατσαρόλας με λαχανικά για σήμερα και Χρόνια Πολλά στον μπαμπά μου που έχει γενέθλια σήμερα. Ένα πιάτο ιδανικό λοιπόν για όλες τις γιορτές και δεν είναι και λίγες τις επόμενες μέρες.
Συστατικά
- 700gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα
- 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
- Αλατοπίπερο
- 6 μέτρια καρότα, ολόκληρα
- 6 μικρές πατάτες, ολόκληρες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 4 μικρά κρεμμύδια, ολόκληρα
- 5-6 στελέχη σέλερι, ολόκληρα
- 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ¾ του ζωμού και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, την πάπρικα και το ginger. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 ώρες με κλειστό καπάκι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τριγύρω τα λαχανικά και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε για άλλα 40-50 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.