Μαρινάτη σαλάτα φινόκιο με καπνιστό σολομό
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
18/12/14
Μαρινάτη σαλάτα φινόκιο με καπνιστό σολομό. Ορεκτικό ή σαλάτα ή μήπως ορεκτικό και σαλάτα. Γευστική πρόταση για τα τραπεζώματα των εορτών, πραγματικά 2 σε 1.
Συστατικά
- 1 μεγάλη ρίζα φινόκιο και τα ανθάκια του, ψιλοκομμένα όλα
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών , χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100gr. Καπνιστό σολομό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το φινόκιο, τα ντοματίνια και τις ελιές και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για 15-30 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω το σολομό, κομμένο σε μπουκιές. Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε μαζί από μια κουταλιά κρέμα horseradish.