Loader

Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα balsamico και λαχανικά

2014-12-21
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:40 ω
  • Έτοιμο σε: 3:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

20/12/14

Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα balsamico και λαχανικά για γεύση με οικογενειακή αίσθηση και θαλπωρή στο πιάτο μας.

potchris (1) potchris (5)

Συστατικά

  • 650gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού balsamico
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη ή ότι προτιμάμε
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ λίτρο ζωμός
  • 6-8 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες ολόκληρες
  • 5-6 καρότα, καθαρισμένα ολόκληρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το balsamico και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάλι το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε κατόπιν τριγύρω από το κρέας τα καρότα και τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 40-45 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από το σκεύος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *