Loader

Κρασάτο χοιρινό γάστρας με μανιτάρια

2014-12-21
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

21/12/14

Κρασάτο χοιρινό γάστρας με μανιτάρια για εγγυημένη απόλαυση αλλά και επιτυχία.

porkmushgastra (3) porkmushgastra (6)

Συστατικά

  • 800-1000gr. Χοιρινό κομμάτι με κόκκαλο ή ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • ½ κιλό λευκομανίταρα ή ότι μανιτάρια προτιμάμε, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2/3 του κόκκινο κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι Cajun

Οδηγίες

Βήμα 1

Πασπαλίζουμε το κρέας με το πιπέρι Cajun και επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανάλογα τα γούστα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Το σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 10-12 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ. Το μεταφέρουμε μαζί με τα υγρά του σκεύους σε γάστρα και περιχύνουμε με τον πελτέ ντομάτας αφού τον διαλύσουμε σε 2/3 του φλιτζανιού νερού.

Βήμα 3

Κλείνουμε με το καπάκι, τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 170C.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μανιτάρια , τριγύρω από το κρέας και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη ½ ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *