Λεμονάτο κοτόπουλο με μέλι και κονιάκ
2015-01-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 2:55 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
3/1/14
Λεμονάτο κοτόπουλο με μέλι και κονιάκ. Αντί να τα βάλω στο τσάι, τα πρόσθεσα στο σημερινό μας κοτοπουλάκι και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Δοκιμάστε το και εσείς ,σήμερα κιόλας.
Συστατικά
2 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
1 ½ φλιτζάνι ζωμός
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα μπούτια. Κλείνουμε το καπάκι, ανακινούμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες
Βήμα 2
Κατόπιν ζεσταίνουμε το λάδι για το κοτόπουλο μέσα σε κατσαρόλα και ακουμπάμε τα μπούτια. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και συμπληρώνω τα υγρά της μαρινάδας.
Βήμα 3
Αφαιρώ το κοτόπουλο και το κρατάω στην άκρη. Προσθέτω το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της επιλογής μας, με σάλτσα από την κατσαρόλα.