Loader

Λεμονάτο κοτόπουλο με μέλι και κονιάκ

2015-01-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 2:55 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

3/1/14

 Λεμονάτο κοτόπουλο με μέλι και κονιάκ. Αντί να τα βάλω στο τσάι, τα πρόσθεσα στο σημερινό μας κοτοπουλάκι και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Δοκιμάστε το και εσείς ,σήμερα κιόλας.

herblemonchick (4) herblemonchick (6)

Συστατικά  

2 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα

1 ½ φλιτζάνι ζωμός

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός)

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα μπούτια. Κλείνουμε το καπάκι, ανακινούμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες

Βήμα 2

Κατόπιν ζεσταίνουμε το λάδι για το κοτόπουλο μέσα σε κατσαρόλα και ακουμπάμε τα μπούτια. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και συμπληρώνω τα υγρά της μαρινάδας.

Βήμα 3

Αφαιρώ το κοτόπουλο και το κρατάω στην άκρη. Προσθέτω το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της επιλογής μας, με σάλτσα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *