Πετεινός με χυλοπίτες
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κόκορας κομμένος σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
2φλ.χυμός ντομάτας
1φύλλο δάφνης
1λίτρο νερό ή ζωμός κότας
1/2φλ.λευκό κρασί
350γρ.χυλοπίτες
Λάδι
1πρέζα ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε και τον κόκορα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει λίγο προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το σέλινο και το νερό ή το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 6-8 λεπτά περίπου ή ανάλογα τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.