Κόκκινες φακές σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο
2015-01-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/1/15
Κόκκινες φακές σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο. Ένα πιάτο που για όσους μας έχουν μάθει ή μας έχουν καταλάβει λίγο, εδώ στο ZannetCooks θα φάω με μεγάλη λαχτάρα. Υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο, το καλύτερο μου. Αυτή τη χρονιά ελπίζω να στρέψω και εσάς λιγάκι στην υγιεινή διατροφή αφού τους εν οίκω, αδυνατώ.
Συστατικά
- 400ml ζωμός λαχανικών
- 200gr. Κόκκινες φακές
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Cream of balsamic για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τις φακές. Μαγειρεύουμε για 6-7λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 2
Σουρώνουμε και καταβρέχουμε αμέσως με κρύο νερό. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω και τριγύρω τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το ρόδι και την καυτερή πιπεριά αν την χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα balsamico.