Loader

Ρυζοσαλάτα με pesto κουνουπιδιού και καπνιστό σολομό

2015-01-24
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/1/15

Ρυζοσαλάτα με pesto κουνουπιδιού και καπνιστό σολομό για σήμερα. Μια ρυζοσαλάτα με έντονη γεύση και ένα το πιο ιδιαίτερο pesto που έχετε δοκιμάσει ως τώρα.

citruspestobowl (4) citruspestobowl (5)

Συστατικά  

Για το pesto(2 φλιτζάνια):

2/3 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού

1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα

1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί

Χυμό από 2 μανταρίνια

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή καυτερή πιπεριά ή όσο προτιμάμε (προαιρετικά)

Για τη ρυζοσαλάτα(2-3 άτομα):

100gr. Καπνιστός σολομός

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 μικρή ρίζα φινόκιο κομμένη σε κυβάκια

1 φλιτζάνι κόκκινο ή άγριο ρύζι

1 φλιτζάνι από το pesto κουνουπιδιού ή ότι/ όσο προτιμάμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Διασκορπίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ραντίζουμε με λίγο από το λάδι.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το pesto στο multi. Προσθέτουμε λίγο λίγο το κουνουπίδι, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον λάδι.

Βήμα 4

Για τη ρυζοσαλάτα: Ρίχνουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και το μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε το φινόκιο και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά ή ανάλογα πόσο ψημένα θέλουμε τα λαχανικά.

Βήμα 6

Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε στα λαχανικά το pesto. Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το σολομό, κομμένο σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *