Κορμός με ρεβίθια και pesto
2015-01-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 3:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 3:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/1/15
Κορμός με ρεβίθια και pesto. Αρωματικός κορμός με τις γεύσεις του pesto, ιδανικό πιάτο για χορτοφάγους αλλά και σε περιόδους νηστείας.
Συστατικά
- 80gr. Καρυδόψιχα
- 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 1 φλιτζάνι λαχανικά ψημένα (ότι έχουμε ή ότι θέλουμε, ψητά ή βραστά ή ότι έμεινε από ψητό)
- 1/3 του φλιτζανιού pesto, έτοιμο ή σπιτικό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα ή λίγα λίγα τα υλικά στο multi. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Απλώνουμε βρεγμένη και στυμμένη λαδόκολλα σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα ή/ και αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε αν θέλουμε τριγύρω ντοματίνινια ή / και φύλλα πράσινης σαλάτας.