Loader

Κρεμώδης γαλοπούλα με romanesco και pesto κάστανο

2015-01-24
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι pesto
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/1/15

Κρεμώδης γαλοπούλα με romanesco και pesto κάστανο και το ZannetCooks μεγαλουργεί. Πρωτότυπο pesto, ιδιαίτερο κουνουπίδι και γευστικότατη γαλοπούλα σε ένα πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

pestoturkeyroman (1) pestoturkeyroman (2)

Συστατικά  

Για το pesto (1 μεγάλο βάζο):

1 ματσάκι ρόκα

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

¾ του φλιτζανιού κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή όσο πάρει μέχρι να αποκτήσουμε την επιθυμητή υφή

Για τη γαλοπούλα:

400gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένη σε 2 κομμάτια

1 μικρό κουνουπίδι romanesco ή κοινό κουνουπίδι

1/3 του φλιτζανιού pesto

1/3 του φλιτζανιού τυρί κρέμα

½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι ντοματίνια

1 φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε μεγάλους κύβους

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.

Βήμα 2

Για τη γαλοπούλα: Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει 1 κουταλιά από το λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι το κουνουπίδι, χωρισμένο σε κορυφές και τα ντοματίνια. Ακουμπάμε τα φιλέτα και διασκορπίζουμε το pesto που θα έχουμε ανακατέψει με την κρέμα τυριού. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Διασκορπίζουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά τα κυβάκια ψωμιού και την κεφαλογραβιέρα.

Βήμα 5

Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *