Κόκκινη σούπα
2015-02-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/2/15
Κόκκινη σούπα για καυτή απόλαυση και εκ των έσω. Μην ξεχαστείτε, σε 2 ημέρες είναι η ημέρα του έρωτα.
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 5-6 μέτρια παντζάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερό εστραγκόν
- Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τη γλυκοπατάτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα φυλάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να τα πολτοποιήσουμε στο multi ή το κάνουμε αμέσως με την ειδική ράβδο.
Βήμα 4
Βάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με κρουτόν, κρέμα γάλακτος, κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή ότι προτιμάμε.