Κοκκινιστό μοσχάρι με λάχανο
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτριο άσπρο λάχανο χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1καυτερή αποξηραμένη πιπεριά ή λίγο μπούκοβο
800γρ.μοσχάρι, ελιά κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
3-4πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες (προαιρετικά)
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Αχνίζουμε για 10 λεπτά σε νερό που βράζει τα φύλλα του λάχανου Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης (αν τις χρησιμοποιήσουμε), αλατοπίπερο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το χυμό ντομάτας και το λάχανο. Συμπληρώνουμε νεράκι να τα καλύπτει και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακό και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό, μόνο του ή με λευκό ρύζι.