Σαλάτα tacos με ρόδι και sauce γιαουρτιού κάρυ
2015-02-08- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
9/2/15
Σαλάτα tacos με ρόδι και sauce γιαουρτιού κάρυ, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και πιτζαμούλες όλη μέρα!! Καλά θα ήταν, αλλά είναι Δευτέρα και μας περιμένουν όλους πολλές δουλειές. Όπως και να’χει, το βραδάκι, ακολουθήστε την πρόταση μας και δεν θα το μετανιώσετε.
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρόκα, κομμένη με τα χέρια
1/3 του φλιτζανιού ραντίτσιο
5 ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι , ψιλοκομμένες
¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
2 κουταλιές της σούπας cheddar τριμμένο
1 φλιτζάνι κιμάς μαγειρεμένος , που έμεινε
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το dressing:
100gr. Γιαούρτι
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη
Από ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη, κρεμμύδι σκόνη, ginger σκόνη, καστανή ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
Nachos ή χειροποίητα κρακεράκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το dressing: Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε τη ρόκα με το λάχανο , το ρόδι και το ραντίτσιο. Το μεταφέρουμε σε πιάτο βαθύ και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε πάνω στα σαλατικά τα ντοματίνια, τις ελιές, τον κιμά και το dressing. Ραντίζουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το τυρί . Τοποθετούμε τριγύρω τα κρακεράκια και σερβίρουμε αμέσως. Αν χρησιμοποιήσουμε nachos μπορούμε να βάλουμε κάποια ποσότητα και κάτω από τη σαλάτα.