Γαρίδες stir fry με μπύρα και μέλι
2015-02-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/2/15
Γαρίδες stir fry με μπύρα και μέλι, ευελπιστώντας για έναν φανταστικό καιρό ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας. Θα το απολαύσουμε σαν ένα εύκολο ορεκτικό ή χορταστικό κυρίως μαζί με ρύζι, κριθαράκι ή ζυμαρικά της επιλογής μας , σε χρόνο dt!
Συστατικά
- ½ κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5-6 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή όπως προτιμάμε
- ¼ του φλιτζανιού μπύρα
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι νιφάδες ή μπούκοβο
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε την μπύρα, το χυμό λεμονιού, την Worcestershire sauce, τις νιφάδες τσίλι, το μέλι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό, κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, όπως ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες. Επίσης ταιριάζουν πολύ τα κινέζικα ζυμαρικά, noodles.