Loader

Σαλάτα Panzanella με κοτόπουλο και μήλο

2015-02-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 13λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/2/15

Σαλάτα Panzanella με κοτόπουλο και μήλο. Μια σαλάτα που πραγματικά αξιοποιεί ότι έχουμε από περισσεύματα, μας χορταίνει, μας δίνει ενέργεια και μας ικανοποιεί πλήρως.

applechickpanz (1) applechickpanz (2)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • 250gr. Ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια ή όπως μας αρέσει
  • 80gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο ή φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε το ψωμί σε αντικολλητικό ταψί και το ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 6-7 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό το ψωμί.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το μήλο, το ρόδι και το ανθότυρο. Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το λάδι , το μέλι, το ξύδι και λίγο αλατοπίπερο. Το ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε τα κρουτόν του ψωμιού. Αν θέλουμε το τυρί μπορούμε να το βάλουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά του dressing για κρεμώδη υφή στη σαλάτα μας.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε αμέσως ή το φυλάμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *