Γεμιστές πιπεριές με ελιές σπανάκι λιαστές ντομάτες
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3πιπεριές
1φλ.ρύζι γλασέ
1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο φρέσκο ή κατ/νο
1/4φλ.πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
Αλατοπίπερο
4κ.σ.λάδι
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε προσεχτικά το καπάκι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια φυλώντας το καπάκι για τη συνέχεια. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα καταρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι, το σπανάκι ,τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι. Καλύπτουμε με το καπάκι τους και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1 περίπου φλιτζάνι νερό στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά και άλλα 20 στους 170 χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή κρύα.