Χωνάκια τορτίγιας με ταραμοσαλάτα
2015-02-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
- Έτοιμο σε: 32λ
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
17/2/15
Χωνάκια τορτίγιας με ταραμοσαλάτα. Κάτι σαν τα τρίγωνα πανοράματος σε αλμυρή και νηστίσιμη παραλλαγή.
Συστατικά
- 1 συσκευασία πίτες καλαμποκιού
- 100gr. Φιστίκι Αιγίνης, χοντροτριμμένο
- 150gr. Λευκός ταραμάς
- 1 ½ φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουλιασμένη σε νερό και στραγγισμένη
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Πιπέρι
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πίτες στη μέση και τις τυλίγουμε χωνάκια. Με μια οδοντογλυφίδα πιάνουμε την άκρη, ώστε να μην ανοίξει και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-12 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi το ψωμί με τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι, λεμόνι ή πιπέρι και μεταφέρουμε σε μπολ. Αν μπορούμε ετοιμάζουμε την ταραμοσαλάτα την προηγούμενη μέρα.
Βήμα 3
Βγάζουμε προσεχτικά τις οδοντογλυφίδες από τα τρίγωνα και τα γεμίζουμε με την ταραμοσαλάτα. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως με πράσινα σαλατικά ή όπως μας αρέσει.