Quesadillas Tex Mex με φασόλια
2015-03-01- Κουζίνα: Ελληνική, Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
4/3/15
Quesadillas Tex Mex με φασόλια. Με την αγαπημένη μας πίτα τορτίγια και καλοψημένα αυγά θα έχουμε εύκολα ένα νόστιμο πιάτο που ίσως και να το γλείψουμε.
Συστατικά
4 πίτες τορτίγιες
1 -2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2αυγά,βραστά ή μάτια
Για το guacamole:
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι κονσέρβας
Χυμό από 1 Lime
Ξύσμα από ½ lime
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Για τα φασόλια:
1 ½ φλιτζάνι φασόλια μαγειρεμένα και στραγγισμένα ή κονσέρβας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το guacamole ρίχνοντας στο multi την ψίχα του αβοκάντο και όλα τα υλικά εκτός από το καλαμπόκι. Τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για 1-2 ημέρες ακόμα.
Βήμα 2
Για να ετοιμάσουμε τα φασόλια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα φασόλια, πασπαλίζουμε με το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από το μάτι και τα απλώνουμε σε πιατέλα ή τα μοιράζουμε σε πιάτα.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και ακουμπάμε τις τορτίγιες να ψηθούν ελαφρά και από τις 2 πλευρές. Τις κόβουμε στα 4 και τις ακουμπάμε πάνω από τα φασόλια.
Βήμα 5
Τοποθετούμε το guacamole πάνω ή δίπλα στις πίτες, μαζί με τις φέτες από τις ντομάτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να διασκορπίζουμε από πάνω, φέτες κρεμμυδιού ή/ και τριμμένο μαλακό τυρί της επιλογής μας.