Loader

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

2015-03-05
  • Μερίδες: 6-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 9
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

9 έχουν βαθμολογήσει

5/3/15

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι που έφτιαξε η μαμά μου και σας παρουσιάζω σήμερα ως το απόλυτα νηστίσιμο κέικ. Χωρίς αυγά, χωρίς λάδι. Μόνο υγιεινά υλικά για πρωινό, απογευματινό, επιδόρπιο. Το κέικ των ΄7 υλικών!

tahinivegcake (1)

Συστατικά

  • 300gr. Ταχίνι
  • 400gr. Ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • Μια πρέζα κανέλα
  • 500gr. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200gr. Κουβερτούρα χοντροκομμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας, το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και κάτι ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε για δοκιμή. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *