Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι
2015-03-05- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.4 / 5)
9 έχουν βαθμολογήσει
5/3/15
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι που έφτιαξε η μαμά μου και σας παρουσιάζω σήμερα ως το απόλυτα νηστίσιμο κέικ. Χωρίς αυγά, χωρίς λάδι. Μόνο υγιεινά υλικά για πρωινό, απογευματινό, επιδόρπιο. Το κέικ των ΄7 υλικών!
Συστατικά
- 300gr. Ταχίνι
- 400gr. Ζάχαρη άχνη
- 1 ½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- Μια πρέζα κανέλα
- 500gr. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200gr. Κουβερτούρα χοντροκομμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Βήμα 2
Ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας, το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και κάτι ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε για δοκιμή. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.