Loader

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες

2015-03-18
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/3/15

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου για να απολαύσουμε μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και εορταστική ατμόσφαιρα.

 codplaki (1) codplaki (5)

Συστατικά

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού μαύρη σταφίδα
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Μια πρέζα μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Ντοματάκια κομμένα στη μέση ή ροδέλες ντομάτας για την επικάλυψη
  • Ροδέλες πιπεριάς για την επικάλυψη (προαιρετικά)
  • Λίγη φρυγανιά τρίμμα για την επικάλυψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, αλατοπίπερο και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό το κονκασέ και 1 φλιτζάνι νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ψηλό πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε από πάνω τον μπακαλιάρο, καθαρισμένο και κομμενο σε κομμάτια. Απλώνουμε από πάνω τα ντοματίνια ή τις ντομάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά πιπέρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *