Σκορδαλιά ροζ
2015-03-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
25/3/15
Σκορδαλιά ρόζ πολύ εύκολα. Απλά συμπληρώνουμε λίγο ζωμό παντζαριών. Αλλάζει αμέσως το χρώμα και δίνει εκπληκτική νότα στη γεύση.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 2-3 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζωμό παντζαριών
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε και στραγγίζουμε καλά το ψωμί. Το βάζουμε στο multi μαζί με το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Τα χτυπάμε καλά και συμπληρώνουμε το ζωμό παντζαριών και λάδι, αν χρειάζεται. Χτυπάμε ξανά να ροζίσει το μείγμα μας και το μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.