Μινεστρόνε με μπακαλιάρο
2015-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
24/3/15
Μινεστρόνε με μπακαλιάρο σούπα για να απολαύσουμε το εορταστικό αυτό ψάρι σε ένα πιάτο πλούσιο και χορταστικό που θα ζεστάνει όλο μας το σώμα.
Συστατικά
- ½ κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κουταλιά του γλυκού νιφάδες τσίλι ή όσο αντέχουμε
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι κριθάρι, πλυμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 2 ½ φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο, τον μαϊντανό και τις νιφάδες τσίλι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ή το νερό και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθάρι και μαγειρεύουμε για 20-22 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, ξεκοκαλισμένο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.