Noodles με ραπανάκια και σάλτσα σόγιας
2015-03-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/4/15
Noodles με ραπανάκια και σάλτσα σόγιας για ένα νηστίσιμο πιάτο επηρεασμένο από την Ασία. Επειδή κάθε χρόνο αναρωτιόμαστε τι να φάμε αυτές τις μέρες, στο ZannetCooks,κάνουμε τη νηστεία νόστιμη και πρωτότυπη.
Συστατικά
½ συσκευασία chow mein noodles ή ότι noodles προτιμάμε
1 ματσάκι ραπανάκια με τα φύλλα του
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
2-3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
Χυμός λεμονιού ή Lime για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας oyster sauce
2 κουταλιές της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεχωρίζουμε τα ραπανάκια από τα φύλλα τους και τα ψιλοκόβουμε όλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε σκεύος με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το λιναρόσπορο για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ραπανάκια και τα φύλλα τους, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή lime και λίγο επιπλέον soya.